Gezond jouw lichaam opbouwen in De BANK

>

Geschreven door Oerkracht

https://oerkracht.nl

21-11-2022
Leer onze zorgers kennen

Gezond jouw lichaam opbouwen met orthomoleculaire therapie

In haar praktijk voor Orthomoleculaire en natuurgeneeskundige therapie helpt Tineke Luinenburg- Wijma klanten hun gezondheid te verbeteren, medicatiegebruik te verminderen en de energie te verhogen. In deze blog vertelt ze meer over het ontstaan van haar bedrijf, haar werkzaamheden en haar kijk op gezond je lichaam opbouwen!

Hoe Oerkracht ontstond

Nadat Tineke zelf worstelde met psoriasis artritis, wilde ze haar lichaam sterker maken en zoveel als mogelijk was herstellen op een natuurlijke wijze. Ze is zich gaan verdiepen in orthomoleculaire therapie en bij deze therapie heeft ze veel baat gehad. Dat deed haar besluiten om Oerkracht op te richten, zodat zij met al haar kennis mensen kan helpen met het verbeteren van hun gezondheid en het verminderen van medicatie. Wat in 2016 begon aan de keukentafel is nu uitgegroeid tot een praktijk in het centrum foar sûnens!

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie gaat in op hoe ziekteprocessen ontstaan en hoe deze zijn om te draaien. Hierbij wordt veel ondersteuning gegeven aan herstel van de belangrijkste regelsystemen van het menselijk lichaam, zoals zuurstof transport, energie aanmaak, functioneren van de lever en de nieren, darmgezondheid verbeteren waardoor gezondheid (deels) terugkomt. Op deze wijze kun je op een gezonde manier jouw lichaam opbouwen.

Wanneer orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie kan goed in combinatie met reguliere medicatie ingezet worden. In veel gevallen wordt het herstel dankzij orthomoleculaire therapie in grote mate ondersteund, waardoor mensen sneller en beter herstellen van hun klachten.

Orthomoleculaire therapie is bewezen zinvol bij de volgende gezondheidsklachten:

 • Hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten
 • Overgewicht/ondergewicht
 • Diabetes type I/II
 • Obstipatie, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
 • Voedingsintoleranties, Allergieën en hooikoorts
 • Astma
 • Eczeem
 • Vermoeidheid
 • Schildklierproblemen
 • Jicht/reuma, osteoporose/artrose
 • Hoofdpijn/Migraine
 • Concentratieproblemen
 • Gezonde zwangerschap
 • Vitaliteit

Persoonlijke werkwijze Oerkracht

Ieder mens is uniek, daarom werkt Oerkracht aan de gezondheid door middel van een persoonlijk plan. Een eenmalige intake is hierbij belangrijk. Tijdens de intake worden de klachten en wensen besproken, wordt het medicatiegebruik besproken en geregistreerd, worden interacties tussen supplementen en medicatie uitgezocht en wordt er een hoofddoel gesteld. Op basis hiervan wordt een persoonlijk plan gemaakt. Vermijden van stoffen die remmen en opvoeren van stoffen die gericht ondersteunen. Tijdens de consulten wordt verder advies gegeven, de vooruitgang geëvalueerd en worden plannen bijgesteld. Consulten van Oerkracht komen in aanmerking voor vergoeding via de aanvullende zorgverzekering.

Symptoomgerichte diagnostiek

Oerkracht biedt de mogelijkheid om oorzaken van klachten op te sporen door middel van uiteenlopende diagnostische onderzoeken. Denk hierbij aan darmgezondheid, gluten intolerantie, allergietesten en hormonale verstoringen. Door meer inzicht in de gezondheid te verzamelen kan er gerichter gewerkt worden herstel. 

Manuele lymfedrainage massage (oedeemtherapie)

Een belangrijk onderdeel waar Oerkracht op focust, is manuele lymfedrainage massage (MLD). Wanneer de lymfe niet goed meer functioneert, ontstaat oedeem. Als lymfedrainage
therapeut help ik lymfoedeem te verminderen. Manuele lymfedrainage (MLD) heeft namelijk een positief effect op het afvoeren van vocht, afvalstoffen en een te veel aan weefselvocht wordt sneller en beter afgevoerd. Dit kan oedeem verminderen. Ook heeft het een positief effect op het immuunsysteem. Het lichaam wordt gestimuleerd tot het aanmaken van antistoffen en is meer alert bij aanvallen van buitenaf. Je wordt meer weerbaar. Kortom; je immuunsysteem gaat beter werken.

Oerkracht biedt lymfedrainage behandelingen aan bij:

 • Lymfoedeem
 • Een oksel toilet (verwijdering van lymfeknopen)
 • Pees en gewrichtsontstekingen
 • Gezondheidspreventie
 • Geestelijke ontspanning 

Oerkracht in De BANK

Samenwerken aan de gezondheid van klanten op alle vlakken in een centrum was een droom van Tineke, en met de komst van haar praktijk in De BANK is die droom werkelijkheid geworden! Werken in De BANK ervaart Tineke als zeer positief. Een omgeving waarin je klanten naar elkaar kan doorverwijzen, van elkaars professionaliteit gebruik kunt maken en waar de gezondheid van de klant écht centraal staat. Zo kan iedereen het beste uit zichzelf halen, allemaal onder 1 dak.

Professionaliteit staat bij Tineke hoog in het vaandel, en ze is dan ook erg trots dat haar klanten nu ontvangen worden in de mooie centrale hal van De BANK en dat de dames bij de receptie van AAFysio ze welkom heten en de weg wijzen. Extra mooi is dat haar klanten gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die De BANK biedt.

Meer weten?

Samen met alle andere gezondheidsprofessionals in DE BANK heeft Tineke als missie bewoners van Burgum en omstreken gezonder te maken! Ben je benieuwd wat Oerkracht je kan bieden of heb je vragen? Neem vooral een kijkje op de website en plan een gratis kennismakingsgesprek.