Het ontstaan van DE BANK

>

Geschreven door De BANK Burgum

https://debankburgum.nl

21-09-2022
Over De BANK

Hoe DE BANK is ontstaan

Bij DE BANK in Burgum vind je alles voor je gezondheid, onder één dak. Bij DE BANK werken zorgprofessionals samen, met ieder zijn of haar eigen expertise op het gebied van gezondheid. Hoe is dit centrum foar sûnens tot stand gekomen en welke ondernemers hebben zich gevestigd in dit iconisch pand van waarde in het centrum van Burgum? 

De oude Rabobank op het oog

December 2021: de start van een groot avontuur. Al geruime tijd zag Auke Attema de perfecte locatie voor zijn praktijk AAFysio: de oude Rabobank. Samen met 2 andere investeerders werd een bod gedaan en werd de lang gekoesterde wens een feit! Na een bescheiden feestje te hebben gevierd, werden al heel snel snode plannen gesmeed. Een gezondheidscentrum moest er komen waarin de cliënt zijn/haar “fitste zelf” kan worden. Hoe? Met fysieke en mentale ondersteuning en advies op het gebied van voeding.

Een groot project moet gemanaged worden

Met een groot project als wat Auke voor ogen had, moet alles kloppen. Ik, Mathilde van der Zee – Bosma, werd ingevlogen als projectmanager en na diverse overleggen en vrijmibo’s lag er al snel een behoorlijk netwerk van contacten waarmee we aan de slag konden. Ondertussen vonden brainstormsessies plaats over de naam, logo, indeling van het pand, ga zo maar door. 

Huurders in DE BANK

Vanaf de start van dit project druppelden de aanvragen om ruimte te huren op deze “AA” locatie binnen. En na maanden van voorbereiding zette Karin Teutenberg met Voetzorg & Zo op 3 juni als eerste de handtekening onder het huurcontract! Al snel volgden er meer: All by change, Oerkracht, Martha voeding adviesbureau en In gesprek met mij. Al deze partijen komen binnenkort aan bod met een eigen blog! Nog in het vat zitten: de kinderfysiotherapeut, de verloskundige praktijk, AAFit, de logopedist en de orthopedisch schoenmaker. Met deze disciplines erbij en de grootse plannen van AAFysio, zit de begane grond vol. Geweldig blij zijn we hiermee! En stiekem ook wel een beetje trots…

Bovenin DE BANK 

En dan is eerste etage er nog; een prachtige ruimte met ontiegelijk veel mogelijkheden bovenin DE BANK. Dit zag HB punt ook in! Deze grote partij zocht ruimte voor hun praktijk in hoogbegaafdheids- en hooggevoeligheidsbegeleiding en groeit zo hard dat ze een groot deel van de bovenverdieping kunnen vullen. Ook deze discipline past weer perfect in het plaatje van het gezondheidscentrum. 

DE BANK bouwt door!

De ruimte die boven nog overblijft, is zeer gewild. Diverse praktijken hebben zich al gemeld om hier een plekje te bemachtigen. Begin volgend jaar gaan we daar de invulling nader bepalen. Ondertussen wordt er druk verbouwd, zo krijgt de praktijk van AAFysio langzaamaan vorm. Op het moment van schrijven zit ik in mijn “kantoortje” in De Bank en vliegen de schroeven mij om de oren! Begin volgend jaar; dan hopen we groots uit te pakken met de officiële opening van gezondheidscentrum De Bank! Nog een stip op de horizon..